Συνεχίζεται ο εμπαιγμός εκπαιδευτικού

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός εκπαιδευτικού

Αρ. Πρωτ. 5263/01.02.2012

Προς Υπουργό:
- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων



Τέλος δεν έχει η αναλγησία και η κωλυσιεργία του αρμόδιου Υπουργείου, το οποίο απαντώντας ετεροχρονισμένα στην με αρ. πρωτ. 1266/1-11-11 με τίτλο «Εμπαιγμός εκπαιδευτικού σε θέματα απόσπασης», απέδειξε το μέγεθος της ανευθυνότητας, που το διακρίνει. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση που τότε κατέθεσα, αναφέρεται, ότι ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος-εκπαιδευτικός ΠΕ 70, αποσπάστηκε πριν 3 χρόνια με τη σύζυγό του, νηπιαγωγό στη Γερμανία. Στις 27 Ιουλίου 2011 η Υπουργός Παιδείας με δελτίο τύπου ανακοίνωσε ότι δεν παρατείνεται η απόσπασή τους στη Γερμανία. Έτσι, οι ίδιοι επέστρεψαν στη Γερμανία για να πραγματοποιήσουν τη μετακόμιση και να γυρίσουν στην Ελλάδα, αφήνοντας τα τρία παιδιά τους στη Θεσσαλονίκη. Στις 16 Αυγούστου, το Συντονιστικό Γραφείο Στουτγκάρδης ενημέρωσε τη σύζυγο του κ. Παπαδόπουλου, ότι παρατάθηκε η απόσπασή της στη Γερμανία και την κάλεσε να αναλάβει υπηρεσία, όπως και έγινε.
Στις 18 Αυγούστου, υπάλληλος του αρμόδιου Υπουργείου επισήμανε στον ενδιαφερόμενο, ότι η απόφαση παράτασης της συζύγου του είναι συμπληρωματική της απόφασης παράτασης της 27ης Ιουλίου. Μάλιστα, τόνισε την παράλειψη του Υπουργείου ως προς την απόσπαση του ιδίου, καθώς βάσει νόμου σε όλους τους εκπαιδευτικούς που συμπληρώνουν 3ετία και που έχουν σύζυγο που παρατάθηκε η απόσπασή τους, λόγω διαφορετικής ειδικότητας παρατείνεται και η δική τους απόσπαση. Στις 19 Αυγούστου, όμως, επικοινωνώντας ο κος Παπαδόπουλος με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου, ενημερώθηκε, ότι η απόφαση παράτασης της συζύγου του ήταν λανθασμένη και η υπόθεση θα επανεξεταστεί. Στις 2 Σεπτεμβρίου εκδόθηκαν αποφάσεις παράτασης απόσπασης για πέντε άτομα, αποκλείοντας τον ίδιο. Η αρμόδια Υπουργός αρνήθηκε να υπογράψει την παράταση απόσπασης του κου. Παπαδόπουλου, αφήνοντας μια οικογένεια με τρία παιδιά χωρισμένη.
Στην παραπάνω ερώτηση, η αρμόδια Υφυπουργός κα. Χριστοφιλοπούλου απαντώντας 2 μήνες μετά και λίγους μήνες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς με την αρ. πρωτ. 126041 π.ε/ΙΗ/23-1-2012, απάντησή της αναφέρει, ότι «....σχετικά με την παράταση απόσπασης του εκπαιδευτικού κ. Παπαδόπουλου Κωνσταντίνου κλάδου ΠΕ70 στη Γερμανία, σας γνωρίζουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο απόφασης παράτασης της απόσπαση του εν λόγω εκπαιδευτικού». Ο εμπαιγμός του παραπάνω εκπαιδευτικού και της οικογένειάς του και η ταλαιπωρία, που έχουν υποστεί είναι πρωτοφανή και παρόλο αυτά το αρμόδιο Υπουργείο απαντά, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για την παράτασή του, λίγους μήνες μάλιστα πριν ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Πότε προτίθεται επιτέλους να ολοκληρωθεί το σχέδιο απόφασης παράτασης του παραπάνω εκπαιδευτικού και να μπει ένα τέλος στον εμπαιγμό και την ταλαιπωρία, που υφίσταται;